Blog

Barna i Fortet søker nye lekekamerater!

Har du eller noen du kjenner barn i alderen 2-6 år som er glade i å være ute? Barna i Fortet søker nye lekekamerater til å bli med på leken i verdens beste lekeplass, nemlig naturen!

Fortet Naturbarnehage legger stor vekt på vennskap og gode opplevelser som skaper inkluderende fellesskap og glede. Vi benytter oss av skog og natur som arena for lek og læring, og sammen undrer vi oss over alt fra været til fuglene på fuglebrettet og rådyrene i skogkanten. Bevaring av miljø og natur er også et stort tema i Fortet, og gjennom lek bygger vi en grunnleggende kunnskap rundt dette.

Husk søknadsfristen 1. mars! Link til Nittedal Kommune sitt søknadsskjema for barnehageplass finner du på vår hjemmeside ved å trykke på “SØK PLASS”.

Velkommen til oss!

(Videoen er publisert med samtykke fra barnas foresatte)

Velkommen til åpen dag i Fortet torsdag 6. Februar!

Det nærmer seg tiden for å søke barnehageplass, og i den forbindelse ønsker Fortet Naturbarnehage velkommen til åpen dag torsdag 6. februar! Lurer du på hvordan hverdagen ser ut i Fortet, eller er du nysgjerrig på hvordan en naturbarnehage egentlig fungerer? Kom innom på torsdag å få et innblikk i vår fantastiske hverdag ute i naturen! Dersom du skulle ha spørsmål om vår hverdag, søknadsprosessen, eller om noe annet er dette en perfekt mulighet til å få svar! Åpen dag i Fortet er fra 09.00-16.30, velkommen til vinteridyll hos oss!

Hvor:   Fortet Naturbarnehage

Bjønndalsveien 17, 1481 Hagan (like før Bjønndalen Skianlegg)

Når:     Torsdag 6. Februar, 09.00-16.30

Lucia-Magi i Skogen

Da var Lucia over for denne gang, og vi hadde en helt super feiring i barnehagen med ca 50 gjester, 20 barn, og 6 ansatte på jobb! Det ble en stor gjeng som gjorde feiringen utrolig hyggelig for både store og små.

Før feiringen hadde alle ungene pyntet sine egne lykter, og vi øvde lenge på alle sangene vi skulle synge. Ekstra morsomt ble det også med en litt “rocka” versjon av På Låven Sitter Nissen hvor vi spilte både trommer, gitarer, og danset! Etter litt sang fra ungene spiste vi grøt og lussekatter, drakk gløgg og koste oss sammen før festen var slutt ca. kl 17.00.

Det blir mørkt tidlig nå, men med lysslynger og lykter plassert rundt hele barnehagen ble det koselig og stemningsfullt i skogen, og vi er veldig glade for å ha en så fin gjeng og feire Lucia med!

Vi takker alle foreldre, onkler, tanter, søsken, besteforeldre, oldeforeldre, og venner for at dere ble med og feiret med oss, og vi gleder oss allerede til neste gang!

 

Velkommen til Åpen Dag i Fortet!

Vurderer du å søke plass hos oss i Fortet, eller er du bare nysgjerrig på hvordan hverdagen ser ut i en ren naturbarnehage? Da er du hjertelig velkommen til åpen dag hos oss i Fortet onsdag 6. februar 2019! Vi holder åpen dag fra 08.30-17.00, og vi ønsker store og små velkommen til oss!

screen shot 2019-01-25 at 11.26.12 am

Dersom det er vanskelig å komme akkurat denne dagen så ta gjerne kontakt, så kan vi avtale en annen dato!

Velkommen til vinteridyll!

Lansering av “Barnehagens rammeplan i praksis”

Fortet deltok denne mandagen på lanseringsfest hos Cappelen Damm akademisk forlag i Oslo hvor boka “Barnehagens rammeplan i praksis” ble lansert!
Fortet er en av bidragsyterne og står for hele kapittel 9:

– Om å finne ut sammen- med skogen som leke- og læringsarena –

Fortet er stolte og ydmyke over å få lov til å bidra til denne boka og med dette fortelle hele barnehage-Norge om hvor viktig det er å ta vare på miljøet vårt, viktigheten av å tenke klima og bærekraft, samt hvor viktig det er å la barna undre seg sammen med voksne om alle de utrolige tingene som omgir oss i skog og mark!

fullsizeoutput_2932.jpeg

Fortet ønsker å gi store og små ro, tid nok til å undre seg, nok tid til å føle mestring og sterke opplevelser; vi ønsker å eksperimentere MER! Ikke være helt sikre, men prøve og feile uten å ta kontroll.

Fysisk helse og motorisk ferdighet er to nøkkelord i Fortet. Personalet erfarer at når barn og personalet er ute i naturen, finner de ro og harmoni og henter seg inn…..

En tur inn i Fortet er som å stanse tiden, senke skuldrene og føle harmoni. Her kan den urbane stressende hverdagen legges til side, lukt og lyd vil føre deg tilbake til ditt opprinnelige jeg…..

Rammeplanen i Praksis: Det er mye Fortet i den boka!

Velkommen til en «ny» rammeplan i praksis!

Fortet v/ ped. Ansv. Eier,

Dag Fredriksen

Hjelp rådyrene våre!

I disse dager er det noen små og søte krabater som trenger litt ekstra hjelp fra oss mennesker: RÅDYRA våre.
Det et kommet uvanlig mye snø denne vinteren og rådyr og elg sliter med å ta seg frem, sliter med å få tak i mat og forbrenner mer energi på bevegelse og å holde varmen enn de klarer å finne på egen hånd. Nittedal Kommune har tillatelse til å mate rådyr og vi i Fortet har egen foringsplass som vi betjener sammen med barna i barnehagen.
Vi henter brødrester fra brødskjærermaskinen i butikken hver dag, men vi trenger mer! En stamme på 5-6 dyr spiser ganske mye så vi ønsker hjelp fra alle der ute med å samle inn rester av brød, frukt og grønnsaker som vi kan fore rådyra med. Nede på veien ved Fortet Naturbarnehage i Bjønndalsveien står en mjølkerampe med en boks til Rådyrmat. Hvis noen vil hjelpe oss, legg igjen rådyrmat her så forer vi rådyra om morgenen når vi åpner barnehagen.
Vi takker for oppmerksomheten og håper du vil dele dette og hjelpe oss. Da kan vi redde mange dyr fra en sikker død. 

 

Åpen dag onsdag 7. februar

Brått var det blitt 2018, og det nærmer seg tiden for å velge barnehage! For å gjøre valget litt enklere arrangerer barnehagene i Nittedal som vanlig åpen dag, hvor man kan komme på besøk og få et inntrykk av hvordan vi har det i barnehagene rundt om i bygda! I år faller åpen dag på ONSDAG 7. FEBRUAR, mellom 8.30-17.00.

Velge barnehage1

Linken under tar deg direkte til Nittedal Kommunes informasjonsbrosjyre for Nittedalsbarnehagene:

https://www.nittedal.kommune.no/om-nittedal/organisasjonskart/oppvekst-og-utdanning/barnehagene-i-nittedal-kommune/informasjon-om-nittedalsbarnehagene/

Vi i Fortet Naturbarnehage ønsker store som små velkommen til åpen dag! Dersom det er vanskelig å komme akkurat denne dagen så ta gjerne kontakt, så kan vi avtale en annen dato.