Strandryddedagen 2020!

I dag er det den store strandryddedagen i regi av Hold Norge Rent, og vi i Fortet er selvfølgelig med å feire at initiativet i år fyller 10 år! 🎉 Vi har satt ekstra fokus på forsøpling av havet i år, og vi er også del av TV-aksjonen til NRK som i år er til inntekt for WWF’s arbeid mot plast i havet.

Fra 5. Oktober er det mulig å gi til TV-aksjonen gjennom Fortet’s digitale bøsse, og vi oppfordrer alle til å ta en ekstra titt etter søppel på stranda og i naturen i dag! 🐠✨

Fortet deltar på strandryddedagen 2020!

Hurra! Bålsesongen er i gang!

Vi skriver 15. september på kalenderen, og vi har hatt en fin start på det nye barnehageåret med både store og små, nye og gamle! Vi har blitt kjent med hverandre og barnehagen, og vi har lekt og kost oss og funnet på mye rart. Nå i september er ett av fokusområdene våre brannvern, og vi har snakket om mye brannrelatert, lært oss sang om nødnummerene våre, danset Bjørnis sin brannbamsedans, og hatt brannøvelse!

I Fortet tenner vi bål på bålplassen vår jevnlig gjennom vinteren, og vi har derfor snakket om “bålvett”, og laget våre egne “bålvettregler” sammen, slik at vi kan kose oss og ha det hyggelig rundt bålet!

Siden 15. september markerer starten på bålsesongen, har vi hatt bålfest på bålplassen vår i skogen! Det var stor stas for både store og små, og en hyggelig dag med mye moro! De aller minste fikk sove i hengekøyer mens de litt eldre lekte rundt, og vi fikk en kjempefin dag i skogen.

Hvis du skal tenne bål denne vinteren så følg gjerne Fortets Bålvettregler, og husk å alltid slukke bålet helt og rydde opp etter deg før du går 🙂

Fortet ønsker store og små en riktig god sommer!

Da var det blitt 30. juni, og det betyr at både store og små i Fortet nå har startet sommerferien! Juni har vært en super måned med masse fint vær og moro, og vi håper juli blir minst like fin!

I juni har vi gjort mye spennende og morsomt! Siden koronasituasjonen gjorde at sommerturen vår utgikk i år arrangerte vi i stedet en stor skattejakt! Vi fulgte sporene vi fant gjennom skogen og fikk høre om hvordan røverne på røverkollen fikk hjelp av både trollfamilien og elgen i skogen til å gjemme skatten sin fra skumle vikinger, og vi fant til slutt skatten bak en stor stein! Kista var full av små dinosaurer, kule klistremerker, og såpebobler! Vi har også øvd masse til sommeravslutningen, som i år ble litt annerledes, og vi har også vært noen turer i froskedammen og fulgt med på rumpetrollene. Siste dagen før sommeren fikk vi også se en stor frosk som kom oppi bøtta vår, og det var stor stas! Ellers har vi både lekt i sandkassa, spilt både tre på rad, mølle, og dablo, og gjort mye annet moro i barnehagen, så vi sier oss godt fornøyd med en super juni-måned i Fortet, og gleder oss til mye moro også i sommerferien!

Takk for et supert år i barnehagen! Vi i Fortet ønsker alle skolebarna masse lykke til på skolen! Vi kommer til å savne dere i barnehagen, og håper dere kommer innom og sier hei en gang iblant! Til alle som fortsatt skal være hos oss i Fortet en stund til så gleder vi oss til nye fine stunder med dere til høsten, og vi gleder oss også til å ønske de nye Fortet-barna velkommen i august! Ha en super sommerferie!

Alternativ Sommeravslutning i Fortet!

Siden det har vært og er strenge regler for gjennomføring av både private og offentlige arrangementer i forbindelse med korona og smittevern, hadde Fortet i år en litt alternativ sommeravslutning – nemlig vårt helt eget vandreteater! Selvfølgelig var tema troll, og i mindre grupper hadde vi både sang og dans langs stien opp i Trollskogen, hvor vi hadde god plass til å ha noen felles sanger på slutten i den nye gapahuken vår!

Vi delte de fremmøtte familiene opp i mindre puljer, og etter en liten “trollvask” (håndsprit) ble de sendt avgårde med egen trollguide mot første post! De ble først møtt av noen av kanuttene våre som danset, før de lenger opp i skogen fikk høre eventyrsang fra noen av de litt eldre. Neste stopp var pulverheksas suppesang, før de så kjempefin trolldans, og helt til slutt trollmors vuggesang med småtrollene. Derfra møttes vi ved gapahuken der det var god plass til alle og sang noen felles sanger før vi delte oss igjen. Vi sang selvfølgelig “Vask De Henda!”, og etter et supert ekstranummer med juni-sangen til Alf Prøysen gikk jegerne og kanuttene ned til barnehagen igjen før skolegruppa ble igjen med eget opplegg i Trollskogen.

I tråd med smittevernsreglene hadde alle familiene med sin egen mat og drikke, og siden vi benyttet skogen som base for en del av gruppa og deres familier fikk vi gjennomført både vandreteateret og resten av avslutningen i henhold til reglementet uten at det gikk på bekostning av en hyggelig ettermiddag i skogen! Tradisjonen tro overnattet skolegruppa (og foreldre) i Trollskogen, og de fikk en minneverdig og morsom avslutning på tiden i barnehagen før nye utfordringer venter på skolen etter sommerferien!

Tusen takk til alle fremmøtte for at dere hjalp oss å gjennomføre et hyggelig arrangement tross omstendighetene, og vi ønsker alle en super sommer!

Barna i Fortet søker nye lekekamerater!

Har du eller noen du kjenner barn i alderen 2-6 år som er glade i å være ute? Barna i Fortet søker nye lekekamerater til å bli med på leken i verdens beste lekeplass, nemlig naturen!

Fortet Naturbarnehage legger stor vekt på vennskap og gode opplevelser som skaper inkluderende fellesskap og glede. Vi benytter oss av skog og natur som arena for lek og læring, og sammen undrer vi oss over alt fra været til fuglene på fuglebrettet og rådyrene i skogkanten. Bevaring av miljø og natur er også et stort tema i Fortet, og gjennom lek bygger vi en grunnleggende kunnskap rundt dette.

Husk søknadsfristen 1. mars! Link til Nittedal Kommune sitt søknadsskjema for barnehageplass finner du på vår hjemmeside ved å trykke på “SØK PLASS”.

Velkommen til oss!

(Videoen er publisert med samtykke fra barnas foresatte)