Vi har laget vårt eget hav!

Visste du at det havner 15 tonn plast i havet hvert eneste minutt? Eller at 80% av all plast som havner i havet kommer fra land? Du vet kanskje heller ikke at vi kun ser 3% av all søppel i havet, og det er derfor vi i Fortet i år støtter TV-aksjonen til NRK som går uavkortet til WWF’s arbeid mot plast i havet!

I den forbindelse, og i tråd med vårt fokus på forsøpling av hav og natur, har barn og voksne i Fortet hatt et hav-prosjekt den siste tiden, der vi har gjort om «scenen» vår til et hav! Vi har skåret ut og malt både fisker, maneter, blekkspruter, og sjøgress, og vi har snakket om plast i havet og hva det gjør for både natur og dyreliv. Vi har hørt mye på «Ikke Plass til Mer Plast» av Miljøagentene, og vi har også hørt på Miljøpatruljen fra NRK Super sin «Plast i Havet», noe både barn og voksne synes er veldig gøy!

Vi har hatt det kjempegøy med dette prosjektet i det siste, og vi er veldig fornøyde med resultatet! Vi har satt sammen en liten video fra resultatet av prosjektet vårt, og vi håper at vi sammen kan bidra til et økt fokus på opprydning av havene våre!

Fortet er som sagt del av TV-aksjonen 2020, og vi stiller som digitale bøssebærere. Skulle du ha mulighet og ønske om å støtte aksjonen i år finner du en link til vår digitale bøsse her:

https://www.spleis.no/project/123389

Sammen kan vi gjøre en forskjell!

Se videoen over for å se hvordan havet vårt så ut da det var ferdigstilt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s